Kaşlar her kadın için önemlidir. Kaşların seyrek olduğu ya da istediğimiz canlılıkta görünmediği zamanlarda makyaja ayıracak vaktimiz de yoksa, yüzümüz ifadesiz görünebilir. Neyse ki güzellik salonumuzda bunun için mükemmel bir çözümümüz var: Microblading!

Kaş geliştirme tekniği olarak kabul edilen microblading, 2015 yılında itibaren sosyal medyadaki ünlülerin de etkisiyle daha popüler hale gelmeye başlamıştır. Microblading kaş uygulaması, kişilerin kaş makyajını bozmak ya da dağıtmaktan korkmadan gün içinde rahatça hareket etmesine olanak tanır. Tüm kaş türleri için uygun olan bu teknik, kalıcı makyaj kaş çizimi ile benzer özelliklere sahip olsa da, farklı olduğu bazı önemli noktalar da bulunmaktadır.

Microblading Nedir?

Microblading, ucunda ince iğnelerin bulunduğu bir el cihazı ile cilde yarı kalıcı pigment eklenmesini sağlayan bir dövme tekniğidir. Kaş, microblading tekniği ile her yüz tipine uygun olarak tasarlanır.

Her bir müşterinin zevki ve yüz özellikleri kaş tasarımının belirlenmesinde önemli rol oynar. Bu işlemde kullanılan cihaz el ile kolayca idare edilebildiği için tasarımlar sorunsuzdur ve daha doğal bir kaş görünümü elde edilir.

Microblading Kalıcı Kaş Kontürü Nasıl Yapılır?

Kıl şeklindeki görünümü elde etmek için uzmanımız dövme cihazına benzer ufak bir alet kullanır. Aletin ucunda 10-12 iğne bulunur. Bu iğneler ciltte minik kesikler yaratıp pigment enjekte etmek için kullanılır. Dövmenin aksine, bu cihaz derinin yalnızca üst kısmına kağıt kesiğine benzer bir kesik açar ve daha sonra buraya pigment uygulanır. İngilizce kökenli bu kelimenin anlamından da işlemin içeriği anlaşılabilir. Micro, küçük anlamına gelir. Blade ise kaş derisini delmek için kullanılan minik iğnelere verilen isimdir.

Kaşlarda simetri altın oran uygulaması ile elde edilir ve müşterinin gözü kapalıyken hesaplanır. Uygulamada kullanılan aletler steril ve tek kullanımlıktır. İlk seans 2,5-3 saatte tamamlanır. Düzeltme (rötuş) ise ilk uygulamadan bir ay sonra yapılır. Bunun nedeni ilk uygulamadaki vuruşların %10 ila %15’inin kaybolmasıdır. Bu işlem de 1,5-2 saat arası bir sürede tamamlanır.

Microblading Acılı Bir İşlem mi?

İşlem öncesinde bölgeye uyuşturucu bir krem uygulanır. Yine de kişiden kişiye ağrı seviyesi değişiklik gösterebilir. Kimi müşterilerimiz verdiği acıyı cımbız acısına benzetirken kimileri ise normal bir dövme yaptırmak kadar acılı bir işlem olduğunu söylemektedir.

Microblading Silinebilir mi?

Pigment, derinin daha üst kısımlarına uygulandığı için bir güzellik uzmanının yardımı ile kolayca silinebilir. Ancak unutmamanız gerekir ki uygulamadan sonra on gün boyunca kaşlarınız daha koyu görünür. Sonrasında solarak daha doğal ve dolgun bir görünüme kavuşur.

Microblading Alerji Yapar mı?

Microblading çok nadir olarak alerjiye neden olur. Microblading işleminin bir parçası olarak güzellik uzmanımız herhangi bir cilt sorunu ile karşılaşmamak adına işlem öncesi cildinizi test eder.

Yine de pigmente alerjisi olanlar için üretilen özel pigmentler ile işlem gerçekleştirilebilir.

Microblading Ne Kadar Kalıcıdır?

İyileşme dönemi sona erdiğinde, işlemin etkisi 10-12 ay süreyle kalıcılığını korur. Bu kalıcılık süresi kişinin cilt türü ve uygulanan tekniğe göre değişiklik gösterir. Cilt ne kadar yağlı yapıdaysa, renk de kalıcılığını o kadar hızlı kaybeder. Bu nedenle yağlı ciltlerde kalıcılık süresi 6 aya kadar inebilir.

Microblading Kalıcı Kaş Fiyatları Ne Kadar?

Microblading kaş fiyat aralığı yapılan işlemin seans sayısı, kullanılan malzemeler ve tasarıma göre değişiklik gösterir. Microblading fiyat bilgisi için iletişim sayfamızda yer alan formu doldurabilir ya da bizimle telefon ile iletişime geçebilirsiniz.

microblading uygulaması
microblading uygulaması

Microblading işlemi öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gerekenler:

  • İşlemden 72 saat önce alkol, aspirin/ibuprofen ve kanınızı sulandırabilecek vitaminler almayı kesmelisiniz.

  • Doğal ten renginizin anlaşılması açısından cildinizin bronz bir renk almamasına dikkat etmelisiniz.

  • İşlemden en az iki hafta önce yüz peelingi ya da kimyasal peeling işlemlerine ara vermelisiniz.

  • Kaş bölgenize 14 gün boyunca su değdirmemelisiniz.

  • Her gün düzenli olarak güzellik uzmanınızın önerdiği kremi ya da ilacı kaş bölgenize uygulamalısınız.

  • Yatarken temiz bir yastık kılıfı kullanmalısınız

  • İyileşene kadar kaşlarınızı kaşımamalısınız.

  • 1 hafta boyunca güneşe maruz kalmaktan ve spordan kaçınmalısınız.

  • 10 gün boyunca buharlı duş, sauna, hamam ve havuzdan uzak durmalısınız.

  • 4 hafta boyunca yüzünüze botoks, peeling ya da maske yaptırmamalısınız.

  • Kaşlarınız tamamen iyileşene kadar makyajdan ve cilt bakım ürünlerinden uzak durmalısınız.